Buzz it!Share in FacebookTweet it!

De RBL leidt op voor de door de bond opgestelde diplomalijn. Dit omvat de brevetten 1 tot en met 6, de bondsdiploma's A en B en de brevetten brons, zilver en goud. Op dit moment verzorgt de RBL geen elementaire zwemlessen; we gaan er vanuit dat de nieuwe leden tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Voor de jongste leden wordt tijdens het jeugduur de basis opgebouwd tot het zwemmend redden. Deze basis wordt op latere leeftijd steeds verder verdiept met als hoogste diploma het bondsdiploma B. Voor de leden die in het bezit zijn van alle diploma's en brevetten wordt meer aandacht besteed aan conditie en perfectionering van het reddend zwemmen. Ook wordt hier meer aandacht besteed aan bijzondere situaties als ijsongevallen, auto te water, duikongevallen, massaongevallen en andere specifieke situaties.

Om de kwaliteit van de leden te bewaken, heeft de RBL een aantal controlemogelijkheden. Natuurlijk zijn er de bondsdiploma's welke door een door de bond afgevaardigde examinator worden afgenomen. Daarnaast hebben wij onze eigen checkdagen ingevoerd waarbij alle stof in hapklare brokken nog eens geoefend en afgetekend wordt.

De RBL streeft ernaar de zwemopleidingen zo goed mogelijk in het RBL brede opleidingsplan in te passen, waarbij kwaliteit, veiligheid en een hoog kennisniveau voorop staan.

  • De jeugdgroep (tot en met 16 jaar) zwemt op donderdagavond van 20:00 - 20:45. Omkleden vanaf 19:45, voorafgaand aan het zwemmen wordt meestal droog geoefend.
  • De ouderen (vanaf 17 jaar) zwemmen op donderdagavond van 21:30 - 22:15. Omkleden vanaf 21:15.
 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com