Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 
Buzz it!Share in FacebookTweet it!

Woensdag 22 mei 2013 hebben de Delftse Reddingsbrigade, de ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade, de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade, de Monsterse Reddingsbrigade, de Naaldwijkse Reddingsbrigade, de Reddingsbrigade Leidschendam en de Zoetermeerse Reddingsbrigade uit de regio Haaglanden en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigd de samenwerking tussen de reddingsbrigades, die vanaf dit moment met tussenkomst van een RVR Coördinator die vanaf dit moment als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Haaglanden en andere hulpverleningspartners 

Met de samenwerking slaan de reddingsbrigades de handen ineen bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld strand- en recreatietoezicht en evenementenbewaking. 

Reddingsbrigade Nederland streeft er naar om in 2015 in iedere veiligheidsregio een RVR te hebben. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de vorming van deze samenwerkingsverbanden financieel ondersteunt. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR, en is Haaglanden de 6e veiligheidsregio waar de ondertekening van een RVR convenant is gerealiseerd.

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com