Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 
Buzz it!Share in FacebookTweet it!

Bron: www.inspectieszw.nl

Overboord slaan met verdrinking als gevolg komt nog (te) veel voor in de binnenvaart.

Elk jaar overlijden vijf tot zes opvarenden omdat ze overboord slaan en geen reddingsvest dragen. De Arbeidsinspectie (AI) vindt dit onaanvaardbaar en wil dat het dragen van reddingsvesten aan boord van binnenschepen regel in plaats van uitzondering gaat worden. Het dragen van reddingsvesten aan boord is verplicht.
Om die redenen is door de AI een campagne gestart om opvarenden van (binnen)schepen er op te attenderen, dat het dragen van een reddingsvest een zaak van leven of dood (door verdrinking) kan zijn. Om haar campagne kracht bij te zetten heeft de AI een instructieve, downloadbare videofilm en de informatieve krant ‘Vest voor je leven’ uitgebracht, waarin schippers en hun opvarenden kunnen zien waarom het te allen tijde dragen van een reddingsvest (zomer én winter) zo cruciaal is.

In de campagne werkt de Arbeidsinspectie samen met de andere inspectiediensten op het water. Er komen ook inspecties naar het dragen van reddingsvesten.

De AI hoopt hiermee te bevorderen dat het dragen van een reddingsvest net zo normaal wordt als het - nauwelijks meer betwiste - gebruik van de veiligheidsgordel in de auto of een veiligheidshelm op een bouwplaats.

De Arbeidsinspectie voert deze campagne in nauwe samenwerking met brancheorganisaties ‘Kantoor Binnenvaart’ en het ‘Centraal Bureau voor de Rijn en Binnenvaart’ (CBRB) en de andere organisaties die in de binnenvaart actief zijn: de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), Rijkswaterstaat, de KLPD-Waterpolitie en de Havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam.

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com