Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 
Buzz it!Share in FacebookTweet it!

In deze derde en laatste introductieles hebben we aandacht besteed aan het redden van een onrustig slachtoffer. Uitvoeren van de oksel-nekgreep, alarmeren en hulp zoeken voor de redding zijn aan bod gekomen. Alarmeren laat je eerst doen voordat je eventueel het water in gaat. Wie, wat en waar zijn daarbij de belangrijkste zaken om te laten melden. Als het niet hoeft, ga je het water niet in. Vorige week hebben we met een touw geoefend, deze week pakten we de redzak er bij. Hiermee is het mogelijk over grotere afstanden een touw toe te werpen.

Ook hebben we geoefend met de natte redding; dit was meer een herhaling van vorige week. Kopgreep, polsgreep en oksel-nekgreep zijn weer voorbij gekomen. Nu volgde echter ook het netjes aan de kant brengen van het slachtoffer en het uitvoeren van de handreiking. (Met je buitenste hand het slachtoffer bij de pols pakken, met je binnenste hand achter het schouderblad. Voorkom dat de rug van het slachtoffer langs de kant schuurt.)

Afsluitend hebben we nog wat conditie-oefeningen gedaan om weer warm te worden. Vreemde 'zelfbedachte' zwemslagen kwamen voorbij. Niet makkelijk maar wel een leuke afsluiting!

Volgende week doen we de echte afsluiting. Daarin onder andere een oefening waarin iedereen naar eigen inzicht een ongeval 'afhandelt', gebruikmakend van hetgeen we de laatste lessen geoefend hebben. Daarnaast zal de aandacht weer wat meer richting conditiezwemmen verschuiven.

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com