Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 
Buzz it!Share in FacebookTweet it!

In deze tweede introductieles werd het redden iets lastiger dan vorige week. Het slachtoffer is bij bewustzijn en moet gekalmeerd worden. Daarnaast is er licht letsel waardoor je op moet letten bij de keuze van je vervoersgreep.

Een droge redding is beter dan een natte redding. De gevaren zijn vorige week al aan bod geweest, deze week hebben we ook geleerd hoe een droge redding met behulp van een reddingstouw uitgevoerd kan worden. In plaats van een touw zou je ook een kledingstuk, een tak, een redklos of een redzak kunnen gebruiken. Wat maar voor handen is. Bij de touwredding heb je geoefend met gooien zonder dat het touw in de knoop raakt, en heb je geleerd dat je op het eind van het touw moet staan om te voorkomen dat je het contact met je slachtoffer verliest.

Naast de droge redding hebben we ook een natte redding geoefend. Benaderen van het slachtoffer met daarbij geruststellen ("Houd je armen plat op het water en blijf trappelen met je benen! Ik kom je helpen!") om het slachtoffer heen zwemmen en vervolgens vervoer in de kopgreep of polsgreep. Voor het geval je met twee redders bent hebben we ook het slepen met twee redders geoefend. Een stuk makkelijker als je grotere afstanden moet afleggen!

Als herhaling van de eerste les hebben we ook de bodem nog een keer afgezocht en is ook de conditie weer op de proef gesteld. Volgende week nog een keer introductieles 1 omdat niet iedereen die heeft meegemaakt. Daarna volgt les 3 met daarin een paniekerig slachtoffer, nog meer conditietraining en een eindoefening! 

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com