Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 
Buzz it!Share in FacebookTweet it!

In de eerste introducieles hebben we aandacht besteed aan het redden van een bewusteloos slachtoffer zonder letsel. De redding zelf is relatief simpel: het slachtoffer stribbelt niet tegen en je hoeft geen rekening te houden met verwondingen tijdens het vervoer.

Eerst werd duidelijk wat de gevaren van buitenwater zijn (ziekte, kou, vervuiling, kans op verwonding, stroming) en hebben we de kopgreep en polsgreep als vervoersgrepen geoefend. Voldoende basis om een slachtoffer aan de kant te krijgen. Maar wat als je bewusteloze slachtoffer onder water verdwijnt voordat je er bij bent? Dan is het zaak de bodem af te zoeken. Dit kan met een groep, wat we ook hebben geoefend. Duikend in het diepe water (hoekduik en na bovenkomen telkens een paar meter naar achteren!) en met de 'schaatsrijderspas' in het ondiepe water.

Naast de reddingstechnieken hebben we ook wat aan onze conditie gedoen; je moet immers voor twee zwemmen! Watertrappelen, sprinten en afstanden zwemmen waren de oefeningen. Zwaar, en zeker als je bedenkt dat je nu niet met dikke winterkleding en zware schoenen aan in het verwarmde water ligt!

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com