Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 
Buzz it!Share in FacebookTweet it!

Hoewel de RBL alarmploeg en al het benodigde materialen in het huidige onderkomen altijd gereed staan heeft een aantal leden vandaag alles nog even nagelopen en met de eenheid gevaren. Dit in verband met de huidige hoge waterstand. Zie hieronder ook het persbericht van Reddingsbrigade Nederland.

Note: De RBL nam deel onderstaande en eerdere oefeningen. In 1995 is de RBL ingezet in Limburg.

Reddingsbrigade paraat voor hoog water 
90 reddingseenheden en 1700 vrijwilligers inzetbaar bij overstroming 

Reddingsbrigade Nederland heeft een voorwaarschuwing uitgegeven aan 15 reddingseenheden van haar Nationale Reddingsvloot vanwege het hoge water in Fryslân, Groningen en andere delen van het land. De reddingsbrigades van Stiens (Fryslân) en Groningen staan sinds vanmorgen al standby om direct ingezet te kunnen worden. Reddingsbrigades uit andere delen van het land zijn voorbereid om bijstand te kunnen leveren. Op het landelijk coördinatiecentrum van Reddingsbrigade Nederland in IJmuiden staan extra reddingseenheden en verbindingscommandowagens gereed. Een reddingseenheid bestaat onder meer uit een reddingsboot die speciaal geschikt is voor redding en evacuatie bij hoog water in bewoond gebied en een daarvoor opgeleide en geoefende bemanning. 

Reddingsbrigade Nederland beschikt over 90 van deze reddingseenheden en 1700 getrainde vrijwilligers, die het hele jaar door 24 uur per dag kunnen worden ingezet voor overstromingen of andere grote waterrampen. Zij zijn binnen een uur na voorwaarschuwing gereed voor inzet in heel Nederland. Vorig jaar omstreeks deze tijd werden er ook al reddingsbrigades ingezet toen hoog water voor overlast zorgde in onder meer Roermond en Deventer. Volgens directeur Raymond van Mourik is de noodzaak van de vrijwillige en tegelijk zeer professionele landelijke reddingsvloot evident: ‘Nederland ligt niet alleen voor een groot deel onder de waterspiegel, ook het veranderende klimaat zorgt voor toenemende wateroverlast, zoals we nu zien. Wij zijn daarin gespecialiseerd en kunnen snel veel gekwalificeerde capaciteit op de been brengen.’ 

Op 10 december jl. werd nog een grote landelijke overstromingsoefening in de gemeente Westland gehouden. Toen trainden 120 reddingsbrigadevrijwilligers van 22 reddingseenheden en 50 vrijwillige ‘slachtoffers’ samen met politie, brandweer en ambulancedienst allerlei complexe reddingssituaties in ondergelopen gebied. 

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com