Twitter - @RBLVlietland

Reddingsbrigade Nederland

 

Beste (jeugd)leden en ouders van jeugdleden,De algemene ledenvergadering komt er weer aan en wij hopen van harte dat jullie aanwezig kunnen zijn.
De vergadering vind plaats op 5 April 2017 in het penthouse van de brandweerkazerne in Leidschendam en begint om 20:00. Inloop is vanaf 19:45.
 
Hieronder kan je de algemene stukken vinden die betrekking hebben op de algemene ledenvergadering.
We hopen jullie te mogen verwelkomen.
 

 

Het Bestuur

 

Balans

 

Begroting

 

Jaarverslag

 

Notules

 

Uitnodiging

Bekijk de agenda voor de ALV op maandag 25 april 2016 om 20.00 uur.

Download agenda

Download (draft) jaarverslag

Download (concept) notulen

Maandag 14 december mochten de voorzitter, Koos de Blécourt, en secretaris, Jack den Ouden uit handen van wethouder Nadine Stemerdink en burgemeester Hans van der Sluijs een cheque van € 4.500 in ontvangst nemen voor de aanschaf van noodzakelijke droogpakken.

Na een geslaagd werkbezoek van wethouder Stemerdink in augustus 2015, waar ze heeft mogen ervaren met hoeveel plezier en inzet de vrijwilligers van de Leidschendamse Reddingsbrigade zich belangeloos inzetten op o.a de recreatie plas bij Vlietland.
Om vanuit de gemeente deze vrijwilligers, die gedurende de zomermaanden in de weekeinde klaarstaan voor de gebruikers van Vlietland, te ondersteunen heeft ze samen met de burgemeester gemeend de brigade te ondersteunen met een cheque van € 4.500 t.b.v. noodzakelijke droogpakken.
Het bestuur is de wethouder en burgemeester dankbaar voor deze blijk van waardering aan deze vrijwilligers. Waarmee ze het belang van onze brigade onderschrijven.

Afgelopen donderdag 25 juni 2015 hebben 14 kandidaten van reddingsbrigade Leidschendam examen gedaan voor het onderdeel Reddend Zwemmen. Deze 14 hebben bewezen dat zij zichzelf en mensen in nood uit het water kunnen redden en hebben daarmee een diploma behaald in de categorieën Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver. Daarnaast is de avond ervoor een selectie van onze jeugdgroep geslaagd voor hun Eerste Hulp diploma. Voor een aantal van hen was het behalen van deze diploma’s een vereiste om ook dit seizoen weer deel te kunnen nemen aan de bewaking van de veiligheid op en rond het water van recreatiegebied Vlietland. Ook geïnteresseerd in het behalen van een diploma Reddend Zwemmen of in het werk van reddingsbrigade Leidschendam? Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigadeleidschendam.nl
 

Groetjes Bart, Monica en Patrick

Onlangs is de website www.hollandseplassen.com live gegaan. Het veelzijdige recreatiegebied Vlietland neemt een mooie plek in op deze website. Neem eens een kijkje op deze website en breidt je enthousiasme over Vlietland uit met achtergrondinformatie over de vele recreatiemogelijkheden, historie en faciliteiten.

 

Alle Leden,

Op maandag 20 april 2015 is de Algemene Ledenvergadering van onze brigade.

Locatie:
Brandweerkazerne Leidschendam. Vergaderzaal op bovenste verdieping " penthouse ".
Via Donizetti 1 Leidschendam.

Tijd:
20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Er staan een aantal belangrijke voorstellen op de agenda. Onder andere met betrekking tot zwembad capaciteit, kosten opleidingen.

We zien u graag maandag 20 april 2015 om 20:00 uur.

Met vriendelijke groet,

Bestuur RBL

Zie hierbij de agenda en een bijlage.

Agenda

Bijlage

Concept verslag ALV 2014 

Jaarverslag 2014 (Nieuw! 15-04-2015)

Begroting 2015 (Nieuw! 17-04-2015)

Winst-verliesrekening (Nieuw! 17-04-2015)

Balans (Nieuw! 17-04-2015)

Voor het laatste RBL nieuws, kijk op Twitter (@rblvlietland) of Facebook (reddingsbrigadeleidschendam).

Op dinsdag 13 mei 2014 zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) starten om 20:00. Inloop is mogelijk vanaf 19:30. De locatie is wederom de brandweerkazerne Leidschendam-Voorburg.

De notulen van de ALV 2012 volgen nog.

De agenda voor voor de ALV kan je alvast downloaden. Evenals de:

In het voorjaar 2015 zal de Reddingsbrigade Leidschendam (RBL) van start gaan met een nieuw bewakingsprogramma. Dit programma richt zich op hulpverleners welke eerder in dienst zijn geweest van bijvoorbeeld de brandweer.

klik op het plaatje hiernaast voor een vergroting of download de flyer!

 

Woensdag 22 mei 2013 hebben de Delftse Reddingsbrigade, de ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade, de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade, de Monsterse Reddingsbrigade, de Naaldwijkse Reddingsbrigade, de Reddingsbrigade Leidschendam en de Zoetermeerse Reddingsbrigade uit de regio Haaglanden en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigd de samenwerking tussen de reddingsbrigades, die vanaf dit moment met tussenkomst van een RVR Coördinator die vanaf dit moment als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Haaglanden en andere hulpverleningspartners 

Met de samenwerking slaan de reddingsbrigades de handen ineen bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld strand- en recreatietoezicht en evenementenbewaking. 

Reddingsbrigade Nederland streeft er naar om in 2015 in iedere veiligheidsregio een RVR te hebben. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de vorming van deze samenwerkingsverbanden financieel ondersteunt. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR, en is Haaglanden de 6e veiligheidsregio waar de ondertekening van een RVR convenant is gerealiseerd.

 

Social RBL

Facebook Hyves Picasa LinkedIn Twitter RSS

Aangesloten bij

Reddingsbrigade.nl

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com